Fırında Somon Balığı



  • 7 adet 180 g lık dilim somon,
  •  1 paket taze kişniş
  • 1 demet dereotu
  • 1 demet maydanoz
  • Defne Yaprağı
  • Deniz Tuzu
  • Karabiber
  • 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı
  • 1 kahve fincanı Mirin
  • 1 adet limon
Hazırlanışı
Derince bir kaba zeytin yağını ve mirin’i alarak somonu bu karışıma bulayın. Tepsiye sermiş olduğunuz pişirme kağıdının üzerine somon dilimlerinin iki tanesini yan yana koyun üzerine deniz tuzundan, küçük küçük doğramış olduğunuz kişniş, maydanoz ve dereotunu serpin. Limon dilimlerini ve defne yaprağını da somonların üzerine ekleyerek pişirme kağıdını açılmayacak şekilde kapatın. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20dk kadar pişirin. Afiyet olsun..