Haşhaşlı Kek



  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı haşhaş
  • 1 Pk. vanilya
  • 1 Pk. kabartma tozu
Şerbeti İçin:
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker
Krema:
  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
Üzeri İçin
  • 1 Pk. Krem Şanti
  • 1 su bardağı süt
HazırlanışıŞerbet: Şeker ve Su 15 dk. kaynatılıp soğumaya bırakılır.Kek kalıbının her tarafını yağla. Bir kabın içerisinde un-irmik-haşhaş-vanilya ve kabartma tozunu karıştır.
Karıştırma kabının içerisinde yumurta ve şekeri 6-7 dk. iyice köpürene kadar çırp. Sonra yağı ilave edip 1-2 dk. daha çırp. Diğer kapta kek için hazırladığın un-irmik karışımını da ilave et iyice çırptıktan sonra kek kalıbına dök. Önceden ısınmış 170 derece fırında 35-45 dk. arası pişir. Üzeri kızarınca fırından çıkar. Kek sıcak iken önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti üzerinden dökerek 10-15 dk.kekin şerbeti emmesini bekleyin.Krema: Kek fırında pişerken, Krema malzemeleri eklenip sürekli karıştırarak ocakta pişirilir ve soğumaya bırakılır.Krem şanti ve süt karıştırılarak mikser ile iyice çırpılır.Soğumaya bırakılan krema son kez karıştırılıp, krem şanti ile birleştilerek iyice çırpılır. Şerbeti emmiş olan kekin üzerine dökülür. 2-3 saat dolapta beklettikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.NOT: Lütfen Bütün işlemleri numaralandırdığım sıraya göre yapın.