Etli Erciyes Kebabı



:200 gram kıyma
200 gram biftek
1 adet soğan
2 adet sivribiber
2 adet domates
1 çay bardağı galeta unu
1 adet yumurta
2 diş sarımsak
2 su bardağı yoğurt
1 adet ince tırnak pide
3 yemek kaşığı tereyağ Tuz,tozbiber,karabiber,kimyonHazırlanışıÖncelikle kıyma,baharat,soğan,sarımsak,yumurta ve galeta ununu karıştırma kabına alın Yoğurun ve 10 dk dinlendirin.Diğer yandan biftekleri baharat ve tuzla karıştırıp her tarafını ovun.Izgarada yada teflon tavada pişirin.Köftelere de elinizle yassı şekil vererek aynı tavada kızartın.Domates ve biberleri de yağda soteleyin.Pideleri küp küp doğrayın 2 kaşık tereyağda kızartın.Yuvarlak bir borcam veya benzer bir tepsinin içine alıp dağ gibi yerleştirin.Sonra kızarttığınız biftek ve köfteleri julyen doğrayın.Etleri ekmeklerin üzerini kapatacak şekilde dizin.Domates ve biberleri yapışmaz yüzeyli tavada soteleyin.Etlerin üzerine dizin.Üzerine yoğurdu dökün.En son 1 kaşık tereyağ ile tozbiberi yakıp üzerine gezdirin.Sıcak servis yapın.