Pideli Köfte

Yarım kilo kıyma
1 adet kuru soğan
1 su bardağı bayat ekmek içi
kimyon, karabiber, tuz
Yarım kilo yoğurt;
Lavaş pidesi veya tırnak pidesisos için:
2-3 kaşık tereyağı,
kırmızı toz biberHazırlanışıKıymaya, rendelenmiş soğan, ekmek içi, tuz ve baharat ilave ederek normal köfte yoğurun, köftelere parmak şekli verip yağda kızartın. Servis tabağına tırnak pidesini küçük kareler şeklinde keserek koyun. Üzerine yoğurt dökün. Yoğurdun üzerine kızartılan köfteleri koyup, tereyağlı, kırmızıbiberli sos gezdirin.Not:pide yerine normal ekmeği ince dilimler halinde kızartıp koyabilirsiniz.köfteyi ekmeksiz sevenler ekmek miktarını azaltabilirler