İzmir Köftesi Tarifi



Köftesi için;
  • 1/2 kilo kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı bayat ekmek içi
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
Üzerine koymak için;
  • 4 adet patates
  • 4-5 adet yeşilbiber
  •  2 adet domates
Sosu için;
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 adet domates rendesi
  • 2 bardak sıcak su
  • Sıvı yağ
  • Tuz
Kızartmak için;
  • Sıvıyağ
HazırlanışıKıymayı yoğurma kabına alalım, üzerine yumurta, rendelenmiş soğan, ufalanmış ekmek içi, kimyon, karabiber ve tuz ekleyip yoğuralım. Yoğurduğumuz köfte harcından ceviz büyüklüğünce parçalar kopartıp oval şeklinde köfteler yapalımPatateslerin kabuklarını soyup, elma dilimi şeklinde doğrayalım. Sıvıyağda önce patatesleri daha sonra köfteleri hafif kızartalımKızarttığımız köfte ve patatesleri tepsiye sıralayalım, üzerine yeşilbiber ve domates dilimleri koyalımYemeğin sosu için köfteleri kızarttığımız tavada domates rendesi ve salçayı bir iki dakika kavuralım, üzerine sıcak su ve tuz ilave edelim.Sos kaynayınca köftelerin üzerine dökelim, önceden ısıttığımız(200 derece) fırında domates ve biberler kızarana kadar pişirelim.Not: patatesleri köftelerin aralarına veya altına koyabilirsiniz ben patatesleri yumuşak sevmediğim için köftelerin üzerine koydum.