Hatay Sini Kebabı

500 gram kıyma
5-6 diş sarımsak
1 adet soğan
yarım demet maydanoz
2 çorba kaşığı salça
3 su bardağı sıcak su
1 adet patates
3 adet sivri biber,tuz.HazırlanışıSoğan, sarımsak ve maydanoz çok ince kıyılır veya rondodan çekilir. Kıyma ve tuzla iyice iyice yoğrulur. Sarımsak yoğun olduğundan başka baharat kullanmadım.İsteyen istediği baharatı kullanabilir.
Kıyma tepsiye avuç içi yardımıyla bastırarak yayılır.Kolay yaymak için suda ezdiğiniz salçayla elinizi ıslatıp bastırarak yayın.Patatesi halka halka kesip kızartın.Biberleri ikiye kesip kızartın.Hepsini kıymanın üstüne dizin.İsteyen halka şeklinde domateste koyabilir.Salçalı suyu üstüne dökün.
200 derecede 20-25 dakika pişirin.Suyunu çok çekmesin.İnce olduğu için çabuk pişiyor.Sıcakken servis yapın.