Zeytinyağlı Kereviz (Mandalina Sulu)

  • 1 adet büyük boy kereviz
  • 1 adet büyük boy patates
  • 1 adet büyük boy havuç
  • 1su bardağı konserve bezelye
  • 6 adet arpacık soğan
  • 1,5 su bardağı mandalina suyu
  • ½ çay bardağı su
  • ¾ çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı şeker
HazırlanışıKerevizinizi soyun,iri küp doğrayın,limonlu suya ıslatın.Patatesleri,kerevize oranla biraz daha küçük oranda küp haline getirin.Dış kabuğu traşlanmış havucu 2-3 mm lik dilimleyin.Zeytinyağının yarısını pişirme tencerinize alın,yağı yakmadan kabuklarını soyduğunuz tüm soğanları hafif kavurun,patates ve havucu ekleyip , kavurmaya devam edin.Yarım çay bardağı sıcak suyu ile malzemeyi 3 dk kadar pişirin.Kerevizleri ,ardından mandalina suyunuzu tencerinize ekleyin.Ateşi yüksek ısıya getirin.Kaynamaya başladıktan sonra,tuzunuzu ve şekeri ekleyin.Orta hararetli ateşte,kapağı az açık 20 dk kadar pişirin.Zeytinyağlı yemeğinizi ateşten almaya yakın,bezelye ve kalan zeytinyağınız ekleyin,1-2 dk daha pişirin.Not:Eğer kereviziniz yapraklı ise ayrı bir rahiya ekliyor,bu tarife…Ancak görüntüde siyahlık oluşuyor.Tercih sizin..Zeytinyağlığınızın gerçek lezzeti için,lütfen 3-4 saat oda sıcaklığında bekletin.Tarifi,sebzelerin pişme sürelerine göre hazırladım,lütfen tencerede kontrollü olarak pişirin,düdüklü tencerede aynı sonucu alamayabilirsiniz.Yemeği pişirim esnasında karıştırmayın.Afiyet olsun