Yağda Kızarmış Peynirli Börek

1 kase yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
İçi için:
Beyaz Peynir
MaydanozKızartmak için:
Sıvıyağ
HazırlanışıMalzemeleri yoğurma kabınıza alarak hamur elinize yapışmayacak kıvama gelene kadar un ekleyerek yoğurun.Hazırladığınız hamuru 2 eşit parçaya bölerek iki tane beze oluşturun. Her iki bezeyi de oklava ile yaklaşık 40 cm çapında açın. Açtığınız hamurun üzerine peynir ve maydanoz ile hazırladığınız iç malzemesini serpiştirin ve üzerini açmış olduğunuz diğer hamur ile kapatın. Kenarlarından ve üzerinden hafifçe bastırarak yapıştırın. Hamuru bıçak yardımı ile küçük kareler halinde kesin. Tavada kızdırmış olduğunuz bol yağda her iki yüzünü de kızartın. Afiyet olsun..