Kıbrıs Zeytinlisi (Zeytinli Ekmek)



1 çorba kaşığı maya
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı şeker
4 su bardağı kadar un
1 su bardağı çekirdekleri çıkartılmış zeytin
2 çorba kaşığı nane
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 adet soğanHazırlanışıIlık süte maya ve şekeri koyup kabartın.Mayalı sütü bir kaba alın içine un koyun ve yoğurun içine sıvı yada ilave edin. Hamuru toparlamak için isterseniz ılık su ekleyebilirsiniz.Eksik gelirse un ilave edin.Hamuru çok sert yapmayın ki biraz kabarsın.
Ayrı bir yere küp küp kesilmiş soğan,çekirdeksiz zeytin ve naneyi hazırlayın.Hamura ilave edin.Yoğurun ve yağlanmış tepsiye dizin.1 veya 2 Saat kadar mayalandırın.Miktarları azaltıp çoğaltabilirsiniz.200 derecelik fırında üstleri kızarana kadar pişirin.
NOT:Kıbrıs’ta zeytinli diye satılır.Tepsiye yayıp pişirebilirsiniz mutlaka tek porsiyon olmak zorunda değilsiniz.