Karışık Sebze Kızartması Tarifi



  • 6-8 adet orta boy patates
  • 1-2 adet orta boy kabak
  • 1-2 adet orta boy patlıcan
  • 2-3 adet iri domates
  • 3 diş sarımsak
  • 2-3 adet iri biber
  • 2 adet orta boy soğan
  • Tuz
  • Kızartmak için sıvı yağ
Soğanların sosu için;
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • Tuz
HazırlanışıPatlıcanlar alacalı soyularak halka halka doğranır. Geniş bir kapta su da bekletilir. Diğer taraftan patatesler soyulur ve ince şekilde halka halka doğranır. Bol ve kızgın yağda kızartılır. Patatesler servis kabına döşenir. Patatesler kızardıktan sonra halka halka doğranan kabaklar kızartılır ve patateslerin üzerine döşenir. Kabaklardan sonra suyunu süzüp kuruttuğumuz patlıcanlar kızartılır. Kızaran patlıcanlar da kabakların üzerine döşenir. Daha sonra kızartma tenceresindeki kızgın yağdan ayrı bir tencereye 3-4 yemek kaşığı alınır. Rendelenen domates, rendelenen sarımsaklar ve tuz eklenerek pişirilir. İsterseniz sarımsakları iri şekilde veya birkaç parçaya bölerek de koyabilirsiniz. Ben sarımsakları rendelemeyi tercih ediyorum, böylece tadı daha güzel oluyor. Şimdi iri şekilde doğradığımız biberleri kızartıyoruz (Burada sıraya dikkat edersiniz ki soğan ve biberi kızartmadan önce kızgın yağdan 3-4 yemek kaşığı ayrı bir tencereye aldım, yoksa yağda biber çekirdekleri ve soslu soğan parçacıkları olabiliyor). Biberler kızardıktan sonra halka halka doğrayıp sosa buladığımız soğanları kızartıyoruz (Soğanların sosu için yumurta, un ve tuz güzelce çırpılır).
Şimdi servis kabında en üstte bulunan kabakların üstüne pişen domates sosu dökülür. Üzerine kızaran biberler döşenir. Yanında kızartılmış soğanlar ve yoğurt ile servis yapılır. Soslu soğan yerine vaktiniz varsa soğan halkası da yapabilirsiniz. Daha güzel olur. Soğan halkasını http://www.nefisyemektarifleri.com/sogan-halkasi-tarifi/ buradan görebilirsiniz. Afiyet olsun.