Sosu Yumurtasız Islak Kek




4 adet yumurta
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı sütYarım su bardağı sıvı yağ
25gr. lık bir paket kakao (rengine göre artırılabilir)
2 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
aldığı kadar un (akışkan bir hamur olacak tepsiye döker dökmez yayılmalı)
isteğe göre damla çikolata eklenebilir.
Sosu için
2 su bardağı süt
yarım su bardağından az sıvı yağ,
yarım su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı kadar kakao (yine rengine göre ölçü değişebilir)Hazırlanışı
Yumurta ve şeker köpürene kadar mikserin hızlı ayarı ile çırpılır. Diğer sıvı malzemeler de karıştırılır. En son kuru malzemeler bir elek yardımı ile birleştirilerek ilave edilir ve çırpılır. Yağlanmış 35-40 cm lik bir tepsiye boşaltılır ve 170 derecede yaklaşık 40-45 dakika pişirilir. Kek fırında pişerken sosu hazırlanır. Tüm malzemeler bir kapta şeker eriyene kadar iyice çırpılır. Kek piştikten sonra bir kürdan yardımı ile delikler yapılır. Sosun birazı dökülür. Sonra bir bıçakla dilimlenir kalan sosta eşit miktarda dökülerek soğumaya bırakılır. Servis yaparken hindistan cevizi ile süsleyebilirsinizç Afiyet olsun