Havuçlu Cevizli Kek Tarifi



  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 5 adet orta boy havuç
  • 1 su bardağı kıyılmış ceviz
  • 1 su bardağı sıvı yağ,
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
  • Alabildiği kadar un
Hazırlanışıilk önce yumurta ve şeker çırpılır. Şeker eriyince yoğurt, sıvıyağ, rendelenmiş havuçlar ve ceviz dahil edilir ve çırpmaya devam edilir. Ardından bu karışıma elenmiş un, kabartma tozu, vanilya ve tarçında eklenir boza kıvamına gelince yağlanmış kek kalıbına dökülür. 175 derece fırında 40-45 dakika pişirilir.