Elmalı Tarçınlı Kek Tarifi



(Küçük yuvarlak tepsi için)
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı su
  • Aldığı kadar un (2,5 bardak kadar)
Üzeri için:
  • 2 orta boy elma
  • 3 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
HazırlanışıTepsiyi biraz margarin veya sıvı yağla yağlayalım. Elmaları soyup yarım ay biçiminde dilimleyelim. Fırını 170 dereceye ayarlayalım. Kekin üzeri için toz şeker ve tarçını karıştıralım. Yumurtaları bir kaba alıp çırpalım. Şekeri ekleyip çırpmaya devam edelim. Un hariç diğer malzemeleri ekleyip çırpmaya devam edelim. En son unu ekleyip kek kıvamına gelene kadar çırpalım. Yağlanmış tepsiye kek hamurunu yayalım. Dilimlenmiş elmaları kekin üzerine dizelim. Toz şeker ve tarçın kalıbını kekin üstüne serpelim.Tepsiyi 170 derece ısıtılmış fırına verelim. Üzeri beyaz kalacak şekilde pişirelim.Soğutup servis yapalım. Afiyet olsun.