Tahinli Kek



  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı süt(100 ml.)
  • Yarım su bardağı tahin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4,5 Türk kahvesi fincanı un
Kek kalıbı için;
  • Yeteri kadar susam
(Un miktarını gene de kontrollü koyun)Hazırlanışı  Bir kabın içinde yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Süt ve tahini ilave edin. Un ve kabartma tozunu eleyin. İçine sıvıyağ koymadığımızdan koyu bir kıvamda olacak (Nedeni tahin;susam yağı olduğu için fazla yağlı olmasın diye koymadım). Mikseri kaldırdığınızda akan şekil hamurda kalıyorsa kıvamı tamamdır.Kek kalıbını yağlayın içinin her tarafına susam serpin. Hamuru boşaltığınızda her yerine yapışacaktır. 165 derecelik ılık fırına verin 10 dakika sonra 150 dereceye düşürün. 35 dakika içinde pişiyor.Fırında ılınmaya bırakın. Tepsinizi fırından çıkarın servis yapın. Bu soğuk günlerde çayınızla birlikte afiyetle yiyin.