Zeytinyağlı Fasulye

750-1000gr taze fasulye
3-4 orta boy domates(bir yarım küre ortası için)
2 adet orta boy soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
2-3 çay bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı şeker
TuzHazırlanışıFasulyelerimizi ayıklayıp,bolsuda yıkıyoruz.Domateslerimizin kabuklarını ayıklıyoruz.,bir yarım küreyi ortası için kabuklu bırakıyoruz.Soğanlarımızı biraz iri yemeklik, domateslerimizi küp doğruyoruz.Derin bir kapta,soğanla domatesi harmanlıyoruz.Yarım küre domatesi; yüksek olmayan çelik tenceremizin ortasına, bombe yeri alta gelecek şekilde 1-2 yerinden bıçakla delip yerleştiriyoruz.Etrafına bir sıra fasulyeler,bir sıra hazırladığımız domates soğan harcı olmak üzere yerleştiriyoruz.Şeker ve tuz ilavesinden sonra,bir çay bardağı zeytinyağının yarısını ve sıcak suyumuzu ekleyip,bir porselen tabağı tenceredeki fasulyelerin üstüne ters kapatıyoruz. Fasulyelerinizin pişme süresi ne kadar ise suyu çekinceye kadar orta hararette pişiriyoruz.Fasulyelerimize ateşten inmeye yakın yarım çay bardağı zeytinyağını ekliyoruz.20-30 dk tenceremizi soğuk suya oturtuyoruz. Üzerine servis tabağımızı kapatıp tenceremizi ters çeviriyoruz.Kabuklu domatesimizi kabuğunu bir çatal yardımıyla temizleyip,arzunuza göre soğuk veya ılık servis ediyoruzAfiyet olsunNot:Her zaman düdüklü tencere pişirdiğim fasulyeyi busefer bu yöntem denedim,Bu zeytinyağlı yemeğiniz arzu ederseniz daha sulu bırakabilirsiniz.Sunumun şıklığı açısından bu yöntemi denemenizi tavsiye ederim.Sıcaksu miktarını, ara ara ekleyerek fasulyenizin cinsine göre belirleyebilirsiniz.