Çemenli Tirit

100 gr kıyma
1 küçük soğan
1 yemek kaşığı çemen
1 yemek kaşığı salça
2 yumurta
3 su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber, kırmızı biber
4 yemek kaşığı sıvı yağHazırlanışıSıvı yağ ve kıyma küçük bir tencereye alınır, kavrulur. Küçük doğranmış soğan eklenir. Çemen ve salça eklenip karıştırlır. Baharatlar eklenir ve 3 su bardağı sıcak su eklenir. Kaynamaya başlayınca ayrı bir kapta yumurtalar çatal yardımıyla hafif dağıtılır ve kaynayan suya eklenir. Yumurtalar pişene kadar (3 dakikada pişiyor) kaynatılır. Altı kapatılıp servis tabağına alınır, varsa köy ekmeğiyle servis edilir. Afiyet olsun…