Söğürme(Domatesli Patlıcan Ezmesi-YÖRESEL)

6-7  tane közlenmiş patlıcan
250 gr orta yağlı kıyma ya da küçük doğranmış kuşbaşı et
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ (kıyma için)
3-4 tane domates (rendelenmiş)
3 diş ezilmiş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı (patlıcanlar için)
Tuz, kırmızı biberHazırlanışı Öncelikle olarak patlıcanı közlüyoruz. Közlenmiş patlıcanları soğuduktan sonra soyun ve minik minik doğrayın. Tereyağını tencereye alın, erittikten sonra doğranmış patlıcanları tencereye alıp çok az kavurun.
Diğer kenarda orta yağlı kıymayı tencereye alın ve sıvı yağla kavurun. Rendelediğiniz domatesi kıymanın içine atın. Bir süre piştikten sonra ezilmiş sarımsağı, tuz ve kırmızı biberi atın.
Servis tabağına önce patlıcan sonra da kıymalı domates karışımını ekleyin. Afiyet olsun..Not: Kilis, Antep yöresinden anneanneme ait bir tariftir, yeni nesil olarak ben de yapıyorum, çok leziz, muhakkak deneyin. Yanında cacıkla servis edin.