Zeytinyağlı Garnitür Kabağı Dolması

  • 20-22 adet garnitür kabağı (çok ufak boy kabak)
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet rendelenmiş havuç
  • 2 adet büyük boy kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 5-6 dal dereotu
  • 2 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Pul biber, karabiber, tuz
  • Yarım bardak su
HazırlanışıKabakların üzeri çizgili şekilde kazınır ve ikiye kesilip içi oyulur (çok küçük oldukları için biraz zorlayacaktır, dikkatli oymak gerekir). İçi için zeytinyağında soğan ve rendelenmiş havuç kavrulur. Maydanoz, dereotu eklenip karıştırılır. Domates ve biber salçası, kuru nane, baharatlar eklenir. En son olarak da pirinç ve yarım bardak su eklenir, 5 dk kısık ateşte pişirilir. Oyulan kabakların içine hazırladığımız harç doldurulur ve tencereye dizilir. Üzerine çok az zeytinyağı gezdirilip kabakların yarısına gelecek kadar su eklenip pişmeye bırakılır. Önce har sonra kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Afiyet olsun.
NOT: Bu tip dolmaların (pazı, yaprak, biber, kabak gibi) üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağı ile servis edilirse daha lezzetli oluyor.