Bolonez Soslu Makarna Tarifi



  • 1 paket çubuk makarna
Sos için:
  • 1 kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 300 g kıyma
  • 1 kutu domates püresi
  • 2 havuç
  • 1 domates
  • 1 tutam maydonoz
Baharatlar (göz kararı) :
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kekik
  • Tuz
  • Bazilik (isteğe göre kullanılır; bazilik Fransa’da satılan bir baharat, Türkiye’de karşılığı var mıdır bilmiyorum)
HazırlanışıMakarnaları istenilen kıvama gelene kadar haşlıyoruz. Bir tencereye sıvı yağı döküp soğanla sarımsağı kavuruyoruz, ardından kıymayı ekleyip tekrar kavurmaya devam ediyoruz. İncecik küpler haline getirilen havuçlarıda ekleyip 5 dakika kavuruyoruz. Daha sonra domates püresini, küp küp doğranmış domatesleri,maydonozu ve baharatları ekleyip üzerine yarım bardak su gezdirip kısık ateşte yaklaşık 20-25 dakika pişiriyoruz. Piştikten sonra makarnanın üzerine ilave edip servis ediyoruz .Afiyet olsun :)