Zahter



1,5 çay bardağı karpuz çekirdeği (çekilmiş)
2 çay bardağı susam
2,5 çay bardağı sarı leblebi (çekilmiş)
1 çorba kaşığı diş kekik(çekilmemiş kekik)
1,5 çorba kaşığı pul biber (arzuya göre acı)
1 çorba kaşığı tuz (Silme,azaltabilirsiniz)
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çorba kaşığı sumakHazırlanışıSusamı küçük bir teflon tavaya alıyoruz,kavuruyoruz ve soğutuyoruz.Diğer yandan elektrikli kahve değirmeninden sıra ile karpuz çekirdeğini,sarı leblebiyi geçiriyoruz.Çekilmiş ölçüleri elde ediyoruz.Bu arada ben bu 2 malzemeyi tel süzgeçle eliyorum.Yani tam toz haline getiriyorum.
Tüm malzemeyi bir kaba alıyoruz.İyice harmanlıyoruz( Fotoğraf çekiminde sumak eklemeyi unutmuşum ayrıca ekledim )
Ekmeğiniz önce zeytinyağına ardından zahtere batırarak kahvaltılarda zevkle tüketebilirsiniz.Zahteri ortadoğuya ait bir kahvaltılıktır ve son derece besleyicidir.Baharat severlerin ve değişik kahvaltılık arayanların vazgeçemeyeceği bir tat…
Buzdolabında kavanozda saklayabilirsiniz.Not:Bu tarif evimizdeki damak zevkine göre hazırlandı.Hangi baskın baharat tadını almak istiyorsanız artırabilirsiniz.Afiyet olsun.