İrmikli Cevizli Kek



2 yumurta
1 su bardağı un
1su bardağı irmik
1.5 su bardağı şeker (tatlı seviyorsanız biraz fazla koyabilirsiniz..)
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
bir avuç kırılmış ceviz
bir avuç kuru üzüm
yarım limonun ve yarım portakalın kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçınHazırlanışıYumurta ve şekeri karışım beyazlayana kadar çırpın. Yoğurt, sıvıyağ, un, kabartma tozu ve irmiği ilave ederek karışımı tekrar karıştırın. Ceviz, üzüm, limon ve portakal rendeleri ve tarçını ilave ederek bir kez daha hamuru karıştırın ve yağlamış olduğunuz fırın kabına hamuru dökerek 170 derece ısıtılmış fırında pişirin. Afiyet olsun.