Hasan Paşa Köftesi

Köfte harcı:
½ kilo kıyma
1 su bardağı bayat ekmek içi
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta
kimyon
karabiber, tuzPüre:
3 tane orta boy haşlanmış patates
1,5 çay bardağı süt
2 kaşık sıvıyağ(veya tereyağ)
tuzDomates sosu:
1 yemek kaşığı salça
2-3 tane domates
SıvıyağÜzerini süslemek için:
Kaşar peyniri(dilimleyin veya rendeleyin)
Domates
YeşilbiberHazırlanışıYoğurma kabına kıymayı, soğanı, ekmek içi, yumurta, kimyon, karabiber ve tuzu koyup özleşene kadar yoğurun. Köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp avucunuzda yuvarlayın. Elinizi ıslatıp başparmağınızla köftelerin içini oyarak çanak şekli verin.(çanaklar küçük olmasın pişince küçülüyor) köfteleri yağlanmış fırın tepsisine sıralayın, 200 derece fırında köfteler kızarana kadar pişirin. Kızaran köftelerin içlerini püre ile doldurun. Pürenin üzerine kaşar peyniri koyup, zevkinize göre domates ve biberle süsleyin. Hazırladığınız domates sosunu köftelerin kenarına dökerek, tepsiyi tekrar fırına koyun. Kaşarlar eriyip kızarana kadar fırında pişirin.Sos: Bir kaşık salçayı sıvıyağda kavurun, rendelediğiniz domatesleri ilave edin. Domatesler pişince, üzerine iki bardak sıcak su ve tuzunu ekleyip bir taşım kaynatınPüre: rendelediğiniz patatesleri derince bir kaba koyun, üzerine sıvıyağ(veya tereyağı), süt, tuz ilave edin çırpma teli veya el blenderi ile karıştırın.Not: köftenin içine koyduğunuz ekmek içini isteğe göre azaltıp çoğaltabilirsiniz.