Zeytinyağlı Portakallı Kereviz Tarifi

  • 2 adet orta boy kereviz
  • 6 adet orta boy sulu portakal
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 adet havuç
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
Hazırlanışı Kerevizler soyulup ince ince dilimler şeklinde kesilip limonlu suda bekletilir. Sap kısımları da çok ince olmamak kaydıyla doğranır. Zeytinyağında havuç ve ay şeklinde doğranmış soğan kavrulur. Limonlu suda bekletilen kerevizler eklenir, tuz ilave edilir. Portakal suyu da eklenip pişmeye bırakılır.
NOT: Pişme süresi düdüklüde 15 dk, normal tencerede ise sap kısımları yumuşayıncaya kadar yeterli. Düdüklü tencerede suyunun azalma problemi olmuyor fakat normal tencerede suyu azalırsa portakal suyu ya da normal su eklenebilir. Afiyet olsun.