Pizza

Hamuru için:
3-3,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
1 su bardağı ılık su
100 gr margarin
1 paket tek kullanımlık maya(dr oether)Üst malzemesi:
Kaşar,sosis, sucuk, mantar, domates, yeşilbiber,
1yemek kaşığı domates salçası, sıvı yağHazırlanışıElediğiniz unu yoğurma kabına koyun, ortasını havuz gibi açıp, içine ılık su, tuz, margarin, maya ve şekeri ilave ederek kulak memesi kıvamında hamur yapın. Hamurun mayalanmasını beklemeden, hamuru hafif unlu zeminde merdane ile biraz açın( yuvarlak veya dikdörtgen)sonra yağlanmış tepsiye koyun. Elinizle bastırarak tepsiye göre büyültün veya kişi sayısına göre tabak büyüklüğünde açın, kenarlarını kıvırın. Üzerine salçalı sos sürün, rendelediğiniz kaşarın birazını serpin, ince kıydığınız sosis, sucuk ve mantarı koyun. Domates, biberle süsleyin.Tepsiyi güneş alan bir yerde(hamurun beklediği yer sıcaksa mayalanma daha çabuk olur) mayalanması için yarım saatten fazla bekletin. Hamur kabarmaya başladığında tepsiyi önceden ısıttığınız fırına koyup pişirin. Hamur ve malzemeler piştiğinde, geri kalan kaşar rendesini üzerine serpin, tekrar fırına koyun, kaşarlar eriyince fırından çıkarın.Salçalı sos: iki-üç tane domatesi rendeleyin, içine bir kaşık domates salçası,1-2 kaşık sıvı yağ, gerekirse su koyup karıştırın. Domatesiniz yoksa salçayı, su ve sıvı yağla seyreltin.Not: kaşarı diğer malzemelerle önceden koyarsanız pizza pişene kadar kaşarlar yanıyor,onun için sonradan koyun