- 1.5 kilo ayıklanmış kılçıksız hamsi ( yıkanır tuzlanır )
- 2 büyük soğan
- 2 orta boy patates
- 1 yumurta
- yarım demet maydanoz
- yarım demet dereotu
- 1 tatlı kaşığı toz sarımsak
- karabiber tuz
- 3 çorba kaşığı sızma z.yağ
- Rende peynir ( arzuya göre parmesan veya eski kaşar )
2) Patatesler haşlanır püre kıvamında ezilir.
3) Maydanoz ve dereotu rondoda çekilir.
4) Büyük bir kapta soğan patates çırpılmış yumurta maydanoz dereotu, zeytinyağ, sarımsak tuz ve karabiber karıştırılır en son hamsi eklenir.
5) Karışım yağlı kağıt serilmiş fırının kendi tepsisine yayılır üstü spatula ile düzeltilir ve bol peynir serpilir.
6) 250 derecede 30 – 35 dakika sonra 200 derecede yaklaşık 10 dakika ızgara yapılır.
Sıcak servis edilir…
Afiyet olsun