Rumeli Usulü İşkembe Çorbası

:2 kg dana işkembe
2 çorba kaşığı tepeleme dolu un
2 çorba kaşığı tepeleme dolu yoğurt
1 yumurta sarısıHazırlanışı:
İşkembeyi küçük küçük kestirdikten sonra önce 4-5 kez soğuk suyla güzelce yıkıyoruz.Sonra kaynar su ile 4-5 kez yıkıyoruz.(Yani kaynar suyu döküp 10 dakika bekletip bu suyu döküp yeni kaynar suyu işkembelere döküp işlemi tekrarlıyoruz.) Düdüklü tencerede 1 saat pişirdikten sonra başka bir tencereye alıp yiyeceğimiz zaman un,yoğurt ve yumurtayı biraz soğuk su ile çırpıp soğuk çorbaya katıyoruz.Tuzunu ekleyip kaynatıyoruz.Tabağa aldığımız çorbayı süslemek için üzerine yağ , toz tatlı biber ve pul biberi karıştırıp dökeriz.İçine ise sarmısaklı sirke mutlaka konmalıdır.(İşkembeyi tanıdık bir ciğerciden almanızı tavsiye ederim.)