Patatesli-Kaşarlı Sarma Börek Tarifi



6 yufkaİç harcı:
  • 4 orta boy patates
  • 1 su bardağı kaşar rendesi
  • Tuz
  • Karabiber
  • (Ben patatesli harç dışında peynirli harçtan da yaptım)
Ara katlara sürmek için:
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üstüne dökmek için:
  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
HazırlanışıPatatesler soyulup dilimlenir ve haşlanır. Haşlanıp süzülen patatesler bir kabın içinde çatal yardımıyla ezilir. İçine kaşar peyniri, tuz, karabiber eklenip iyice karıştırılır. Yufkalar ortadan ikiye bölünüp çırpılmış yumurta, süt ve yağ karışımı ile ıslatılır. Yarı yufkanın düz tarafına harç konur ve rulo haline getirilir. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dıştan başlayıp içe doğru dizilir. Bir kapta çırpılan 2 yumurta, süt ve yağ karışımı böreğin üstüne dökülür. 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.