Pastırmalı Yufka Böreği Tarifi



4-5 adet hazır taze yufka
yarım veya çeyrek dilim kalınlığında pastırma
bir küçük kase çörek otlu peynir.(yoksa sade peynirin içine çörek otu karıştırarakta elde edebilirsiniz veya sade peynirde kullanılabilir)
1 paket galeta unu
iç sosu için:
1 yumurta
Yarım su bardağı süt
3-4 kaşık yoğurt
Kızartılması için: Sıvı yağHazırlanışıTaze yufkalarımızı üst üste koyarak herbirini aynı anda 8 eşit parçaya bölerek üçgen şeklini almasını saglıyoruz.iç sosumuz için hazırlanan tum malzemeleri karıştırıp elde çırpıp üçgen yufkalarımızın içine fırça ile yarım kaşık koyarak sürüyoruz.çörek otlu peynirimizden 1 tatlı kaşığı alıp yufkamızın arasına koyup üzerine ince ince kesilmiş pastırma dilimlerinden 1 ince dilimini alıp sigara böreği gibi sarıyoruz.galeta ununa arkalı önlü bulayıp kızartılması için kızgın yağa atıyoruz.kızaran börekler servise hazırdır.
(çörek otlu peyniri marketlerde bulmakta güçlük çekerseniz sadece istenilen peynir ilede yapılabilir.ben peynirimi özel getirtmiştim çünkü.yapılış itibarı ilede paçanga böreğini andırıyor fakat ben onun tam olarak isiminde sorun yaşanmasını istemediğim için istediğim tarzda bir börek hazırlamış oldum.yapıp yiyeceklere şimdiden afiyet olsun çok leziz ve yumuşacık bir börek.)