Sigara Böreği Tarifi

hazır yufka
böreklik lor peyniri
maydanoz
kızartmak için sıvı yağHazırlanışı- yufka üçgen şeklinde 12 eş parçaya bölünür.
- doğranmış maydanoz ve peynir karıştırılarak iç harcı hazır edilir.
- her üçgen yufkanın alt ucuna bir kaşık dolusu kadar peynir harcı yayılır.
- yufkanın kenarlar malzeme dökülmemesi için içe doğru bükülür ve yufka rulo şeklinde sarılır.
- uç kısmı su ile hafifçe ıslatarak kapatırsanız börekleriniz açılmayacaktır.
- hazırlanan börekler kızgın yağda çevrilerek pişirilir.
- dilerseniz boş bir zamanınızda hazırlayacağınız börekleri dolap poşeti ile derin dondurucuda muhafaza edebilir, yiyeceğiniz zaman istediğiniz kadarını kızartabilirsiniz. Afiyet olsun…