Bazlama Tarifi

  • 5 bardak un
  • 1.5 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı
- Un elenip yoğurma kabına alınır.
- Instant maya ve tuz eklenip harmanlanır.
- Ilık su yavaş yavaş eklenerek yoğurulur (su az veya çok gelebilir gerektiği kadar eklenebilir)
- Kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurulur ve toplarlamak için elimizi sıvıyağa bulayıp yoğurmaya devam edilir ve kabarması için ılık bir ortamda bekletilir.
- 2 katına kadar kabaran hamurdan limon büyüklüğünde bezeler alınır ve un yardımıyla el ile yarım santim kalınlığında açılır.
- Yağsız teflon tavada orta ateşte alt ve üstü kızarana kadar kapağı kapalı pişirilir.Servis önerisi:bazlamaları sıcakken tereyağ sürüp yiyebilirsiniz.
NOT: soğuduktan sonra yine kapaklı teflon tavada ısıtıp ilk yaptığınız tazeliğine kavuşturabilirsiniz.