Armut Köfte

6 tane ufak boy patlıcan
Kızartmak için sıvı yağ
Köftesi için:
300 gr kıyma ya da tavuk kıyması
1 küçük soğan
1 dilim ekmek içi
3 yemek kaşığı un
tuz, karabiber
kırmızı biber, kekik, kimyon
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu için:
4 domates
kekik, tuz
sarımsak
1 yemek kaşığı sıvı yağHazırlanışı Patlıcanları sapları kalacak şekilde tüm kabuklarını soyun. Sıvı yağda kızartın. Ayrı kapta köfte malzemelerini yoğurup dinlenmeye bırakın. Dinlenen köfte harcını soğuyan patlıcanların üzerini saracak şekilde kaplayın. Buzdolabında dinlenmeye bırakın (kızartırken dağılmaması için). Dinlenen köfteli patlıcanları sıvı yağda kızartın. Kızaran patlıcanları fırın kabına alın. Ayrı tencerede kabukları soyulmuş küp küp doğranmış domatesleri, sarımsak, tuz ve kekiği hafif ateşte pişirin. Pişen domates sosunu kızaran patlıcanların üzerine döküp fırına verin. 15 dk piştikten sonra servise hazırdır. Afiyet olsun.