Bamya Çorbası

2 adet yeşil biber
1 adet kuru soğan
1 kase nohut büyüklüğünde doğranmış et
2 adet domates
2 dal maydanoz
1 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağından biraz az sıvı yağ
2 kase az haşlanmış bamya (konserve de olabilir)
TuzHazırlanışıBiberleri, soğan ve domatesi çok küçük doğruyoruz. Öncelikle soğanı hafif kavurup eti katıyoruz, kavrulduktan sonra biberi de ekleyip birazcık öldürüyoruz. Domates ve salçayı da ekliyoruz, kavrulan malzememize tenceremize göre yarıdan biraz fazla su koyuyoruz tuz atıp etler pişene kadar kısık ateşte kaynatıyoruz. Etlerin pişmesine yakın bamyaları ekliyoruz, bamyalar üste çıktığında pişmiş demektir (bamyaları haşlarken jelimsi sıvının çıkmaması için suyuna hiçbir şey katmadan haşlıyoruz, içerken biraz limon suyu ekleyebilirsiniz). Afiyet olsun.