Patatesli Milföy Böreği

1 paket hazır milföy hamuru
4-5 adet patates
1-2 adet orta boy soğan
1 demet maydanoz
yarım çay bardağından az zeytin yağı
tuz, karabiber
pul biber, nane
üstü için :1 adet yumurtaHazırlanışıMilföylerimizi paketten çıkarıyoruz. Geniş bir fırın tepsisin altını biraz sıvı yağ ile yağlıyoruz ki yapışmasın. Diğer taraftan da patateslerimizi yıkayıp haşlıyoruz, olunca kabuklarınız soyup küp küp doğruyoruz ve üzerine kıyılan maydanozları soğanları döküyoruz. Ve baharatlarımızı da ilave ettikten sonra zeytin yağımızı gezdiriyoruz. Patatesler soğuduktan sonra bir büyük yemek kaşığı yardımı ile veya elinizle püre haline getirerek eziyoruz. Bir nevi patates püresi halini alacaktır. Tepsiye dizmek için milföylerimizin arasına 1 tatlı kaşıgı alacak kadar tam ortasına püremizi koyuyoruz.bir diger tarafını ve öteki diger tarafını üst üste gelecek şekilde kapatıyoruz. cüzdan modeli gibi. Üzerlerine kızarması için yumurta sürüyoruz ve 180 derecelik fırında kabarıp püremiz taşacak kıvam görüntüsü verinceye kadar pişiriyoruz.
servise hazırdır…afiyet olsun