Kayseri Yağlaması



  • 1/2 kg un
  • 1/2 paket yaş maya
  • Tuz
  • Aldığı kadar su
İç harcı:
  • 1/2 kg kıyma
  • 4_5 sivri biber
  • 3_4 tane domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Kaşığın ucuyla biber salçası
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Arzuya göre pulbiber
  • Sıcak su
Servis için:
  • Yoğurt
  • Sarımsak
İlk olarak un,maya, tuz ve aldığı kadar suyu kullanarak yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.Hamuru dinlenmeye bırakıyoruz.
Sıvıyağda kıymamızı kavuruyoruz.Daha sonra soğan,biber, domates ve salçamızı ekleyerek kıymamızı pişiriyoruz.Sıcak suyumuzu kıymamıza göre ilave edip iyice pişmesini sağlıyoruz.Suyunu çekmesine yakın baharatlarını ekleyip altını kapatıyoruz.
Hamurumuzu bezelere ayırıp servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz.Yağsız olarak teflon tavada pişiriyoruz.Pişen hamurları soğumaması için sofra bezine sarıyoruz.
Tepsimize bir hamur bir kıymalı harç olacak şekilde üst üste tüm malzemeyi döşüyoruz. Bütün malzemeyi kat kat döşedikten sonra dörde bölüyoruz. Üzerine sarmısaklı yoğut döküp sararak yiyiyoruz.
Afiyet olsun…
(Hamurları fazla yaparak buzdolabında saklayabiliriz.Yağlama hazırlayacağımız zaman teflon tavada yada mikrodalgada ısıtıp kullanabiliriz)