Teriyaki Soslu Tavuk

  • 600 g tavuk göğsü
  • 400 g kültür mantarı
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet havuç
  • 3 adet taze soğan
  • 1 adet taze sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Yarımşar çay kaşığı tuz, karabiber, tatlı pul biber
  • 1,5 çorba kaşığı Teriyaki sos
Hazırlanışı Tavukları ince şeritler halinde kesin, 4-5 cmlik küçültün. Kırmızı biber, havuç, taze sarımsak ve soğanı jülyen doğrayın. Mantarların büyüklerini 4′e, küçükleri 2′ye bölün.Vog tavanıza (tabanı dar üste doğru geniş tava) zeytinyağınızın yarısını koyun, bıçak sırtı ile ezdiğiniz ve ince kıydığınız sarımsağı ekleyin, hafif kızan yağa tavukları ekleyin pembeliğini kaybetmeye yakın mantarları ekleyin. Karabiber, tuz, pul biber ile tatlandırın.Mantarlar bir süre sonra su salacak, suyu çekinceye kadar kapaksız orta hararette pişirin(zaman zaman kuvvetli ateşte)Mantarlar ve tavuklar pişmeye yakın olmalı.Yemeğiniz suyunu çekmeye yakın havuç, taze soğan ve taze sarımsağı ekleyin, sebzeleri hırpalamadan sürekli karıştırın yemeğinizi….
Kırmızıbiberi ve kalan zeytinyağını ekleyin. Teriyaki sosu da ekleyerek ,suyunu çekinceye kadar pişirin.Afiyet olsun.Not :
Bu yemeğin özelliği orta hararette veya kuvvetli ateşte sürekli karıştırılarak pişirilmesi.
Teriyaki sos hafif tuzlu bir sos, yemeğinizin tuz kontrolünü sosu ekledikten sonra yapın.
Sebzeleri hafif diri, lezzetli bir yemek oluyor, Teriyaki sos’u büyük marketlerde bulabilirsiniz.