Soğan Çorbası



  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı tereyağ(tepeleme)
  • 1,5 çorba kaşığı un
  • 4-5 su bardağı tavuksuyu
  • Karabiber
  • Tuz
HazırlanışıSoğanınızı ortadan kesin,yarım halkaları elde etme için ince ince kesin.1 kaşık tereyağı tencerede eritin,soğanları kavurun.Hafif pembeleşince(asla yakmayın),un’u ekleyin.Beraber kavurmaya devam edin, kavurma aşamalarında ateşiniz yüksek olsun.Un ile beraber soğanı 2dk kadar kavurun.Sıcak tavuk suyunuzu karışıma ekleyin. Ateşinizi kısın,sürekli karıştırarak 5 dk kadar pişirin.Karabiber ve tuzunu ayarlayın.Kroton ekmekle ,sıcak servis yapın…Not:Bu benim pratik grip çorbam,lütfen bu çorbanın gerçek tadı için bulyon eklemeyin,arzuya göre et suyu da ekleyebilirsiniz.İçerikte krema olmadığı halde,lezzet olarak kremalı bir lezzete benzer bir tat elde edeceksiniz.