Peynirli Ay Çöreği



250 g margarin(yumuşak)
1 dilim beyaz peynir (kalın bir dilim olacak)
2 yumurta sarısı hamurun içine(akı dışına)
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz (eğer peynir tuzlu ise tuzunu az koyabilirsiniz)
2 adet kabartma tozu
Aldığı kadar unDışına bulamak için:susamHazırlanışıMargarin, yumurta sarısı, peynir, yoğurt, sıvı yağ, tuz ve kabartma tozu karıştırılır. Unu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır. Hamur üçe veya dörde bölerek merdaneyle 1 cm kalınlığında açılır. Geniş tarafından uca doğru sarılır.( Sigara böreği gibi ) Ay şekli verilir. Önce yumurta akına sonra susama batırlır. Yağlanmış tepsiye dizilerek 180 derecede 30 35 dakika pişirilir.NOT: Bu çöreğin özelliği, peynirin hamur içine konulmasıdır. Çok sık yaptığım ve beğenilen bir çörektir. Şiddetle tavsiye ederim : )