Patatesli Şehriye Çorbası

1 çay bardağı arpa şehriye
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
1-2 adet rendelenmiş domates,
1 tatlı kaşığı salça
1 su bardağı rendelenmiş patates (2 adet orta boy patates)
7-8 su bardağı su
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz, maydanoz
Tercihe göre 1 tablet et suyuHazırlanışı- Kırmızı ve yeşil biberi küçük küçük doğrayıp sıvıyağda hafifçe kavurun.
- Üzerine rendelenmiş domates ve salçayı ilave edin, bir iki karıştırdıktan sonra suyunu ekleyin.
- Su kaynayınca rendelenmiş patates, arpa şehriye, et suyu tableti ve tuzunu ilave edin.
- Çorba kaynamaya başlayınca ocağı kısık ateşe alın ve şehriyeler yumuşayana kadar pişirin.
- Çorbayı ocaktan almaya yakın kıyılmış maydanoz ilave edin. Sıcak olarak servis yapın.Not: Dileyen çorbayı içerken üzerine limon sıkabilir.