Patates Sarması

Hamuru için;
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı eritilmiş margarin
1 çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı sirke
1 yumurta akı
Aldığı kadar un
Tuz
İç harcı için;
3 adet patates
1 kase kadar beyaz peynir
tuz, karabiber ve kırmızı biber
Üstüne;
1 yumurta sarısı ve çörek otu.HazırlanışıPatatesi haşlayıp püre yapın.Tuz ve baharatlarını ekleyin en son ezilmiş beyaz peyniri ekleyin.İsterseniz püreyi 1 tatlı kaşığı sıvı yağda çevirin nişasta kokusu olmasın.Bir kaba sıvı yağ,margarin,yoğurt,sirke,ve tuzu karıştırıp unu ilave edip kulak memesi kıvamına getirin.15 dakika dinlendirin.Sonra hamuru ikiye bölüp merdaneyle unsuz bir şekilde açın.Hamurun kenarına patatesli harcı koyup rulo şeklinde sarın.Verev şeklinde kesip yağlanmış tepsiye dizin.Yumurta sarısını sürün ve çörek otu serpip 200 derecede kızarana kadar pişirin.