Patates Çanağında Salata ve Patatesli Civcivler



4 adet iri patates
1 tane limon
1 su bardağı kaşar rendesi
tuz, karabiber
1yemek kaşığı sıvı yağSalata için:
2 adet havuç
2 adet kırmızı pancar
sıvı yağ
yoğurtHazırlanışıPatatesleri haşlayın, soğuduktan sonra kabuklarını soyup, rendeleyin. Üzerine,1 su bardağı kaşar rendesi,1 kaşık sıvı yağ,1limonun suyu, tuz ve karabiberini koyun, özleşene kadar yoğurun. Yoğurduğunuz patatesten yumurta büyüklüğünde alıp, avucunuzda yuvarlayın. İçini parmağınızla oyarak çanak şekli verin. Çanakların içine yoğurtlu havuç salatası veya yoğurtlu pancar salatası koyun.(Çanakların içine Rus salatası da koyabilirsiniz)Havuç salatası: Rendelediğiniz havucu, sıvıyağda kavurun, tuzunu ilave edin. Soğuduktan sonra yoğurtlayıp, çanakların içine birer kaşık koyunPancar salatası: Pancarları da aynı havuçlar gibi rendeleyip yağda kavurun sonra yoğurtlayın.Patatesli CivcivlerYoğurduğunuz patatesli harçdan, çocuklarınız için resimde görüldüğü gibi civcivler yapabilirsiniz, ben gaga ve ayakları için havuç, gözleri için tane karabiber kullandım, gözler için çörekotu da kullanabilirsiniz.Patatesli havuçAynı malzemeye biraz salça ilave ederek yoğurun sonra havuç şekli verin, maydanoz veya dereotu ile sap yapınNot: Salatayı patates çanaklarına servisten hemen önce koyun.