- 1,5 Su bardağı kuru fasulye
- 4-5 dilim pastırma
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet orta boy kırmızı biber
- ½ çay bardağı mısır özü yağı
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Karabiber
- Tuz
HazırlanışıKuru fasulyeyi akşamdan suya ıslatın,ertesi gün hafif yumuşayıncaya kadar haşlayın.Kırmızı biberi jülyen kesin,soğanı yemeklik doğrayın,pastırmayı elinizle 2-3 e ayırın.Orta boy tencereye yağınız ve soğanınızı alın,hafif kavurduğunuz soğana biberleri ekleyin,ardından yumuşamış kuru fasulyeyi ekleyip, kavurmaya devam edelim,sıcak suda ezdiğiniz domates ve biber salçanızı ekleyin,ardından fasulyelerin üzerini 1-2 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin.Fasulyeleriniz kaynamaya başladıktan 15 dk kadar sonra pastırmaları ekleyin,tuz ve karabiberini ayarlayın ,fasulyeleriniz hafif çatlayıp,tam pişinceye kadar pişirin.Afiyet olsun.Servis önerisi,Pirinç pilavı ve turşu.