Makarna Böreği



  • Yarım paket kelebek makarna
  • 5 adet yufka
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 adet yumurta
  • Peynir ( isteğe göre maydanoz da ekleyebilirsiniz)
Hazırlanışı İlk olarak makarnayı suda haşlayarak süzün. Bir kasede süt, yumurta ve sıvı yağı karıştırarak böreğin tepsiye dizilmesine başlayalabiliriz.Yağlamış olduğunuz tepsiye yufkalardan bir tanesini serelim. Yufkanın fazlası tepsinin kenarlarında sarkacak şekilde olsun. Sermiş olduğunuz yufkanın üzerine hazırladığımız sıvı karışımdan gezdirelim.2 tane yufkayı da kıvrımlı bir şekilde, aralarına sıvı karışımdan dökerek tepsiye yerleştirelim.Haşlanmış makarnanın tamamını yufkaların üzerine dökülür ve güzelce tepsiye dağıtılır.Bir yufkayı parçalara ayırarak makarnaların üzerini örtün ve üzerine sıvı karışımdan gezdirerek, peynirli iç harcımızı bu kata serpiştirelim.Son yufkayı da peynirlerin üzerine kapatarak, tepsinin kenarından sarkan yufkaları üzerine kapatalım.Böreği dilimleyerek kalan karışımın tamamını tepsinin üzerine gezdirelim.180 derece ısıtılmış fırında üzeri güzelce kızarana kadar pişirelim.Afiyet olsun.