Kabak Yağlısı (Kabaklı Pişi)



  • 2 adet yeşil kabak (veya bir dilim kırmızı tatlı kabağı)
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım demet dereotu
  • 1 paket tek kullanımlık( instant )kuru hamur mayası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
  • Kızartmak için sıvı yağ
HazırlanışıKabak ve kuru soğanı rendenin ince tarafı ile rendeleyin, dereotunu ince ince kıyınRendelediğiniz kabak, soğan ve dereotlarını yoğurma kabına alın üzerine tuz, maya ve aldığı kadar un ilave ederek kabağın kendi suyu ile çok sert olmayacak şekilde hamur yoğurun.(yoğururken su koymayın, kabağın kendi suyu ile yoğuracaksınız)Yoğurduğunuz hamurun üzerini örterek, sıcak bir ortamda 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.(hamurun hacmi iki katına çıktığında hamur yeterince mayalanmıştır)Sıvıyağ ile elinizi yağlayıp, hamurdan küçük parçalar kopartın, hamuru elinizle biraz açtırdıktan sonra bol kızgın yağda kızartın Not: kabak yağlısını kış mevsiminde tatlı kabağı ile yapabilirsiniz.