Hamsi Buğulama

  • 300 gr kılçıksız hamsi
  •  2 adet küçük boy soğan
  •  1 adet limon
  •  1 çay bardağı su
  •  ½ çay bardağı zeytinyağı
  •  Tuz
HazırlanışıYıkanmış temizlenmiş hamsiyi bir kaba alın, tuzla harmanlayın. Limonunuzun kabuğunu soyun, dilimleyin. Soğanınızı halka doğrayın.Cam fırın kabına halkaladığınız soğanları yayın.Üzerine ,fileto şeklindeki hamsileri birbirinin üzerine yarım kısımlarını bindirerek dizin. Dilim limonları ekleyin. Su ve zeytinyağını ekleyerek 180-200 derecelik fırında önce alt, daha sonra alt-üst olarak, üzerini kapatmadan 50 dk kadar pişirin.Afiyet olsun.Not: *Limon kabuğunu soymazsanız, buğulamanız da acımsı bir tat oluşturur.
*Tarif, 22×22 borcam ölçüsüdür.
*Arzuya göre tarife kıyılmış maydanoz ekleyebilirsiniz,ancak pişirimde karardığı için
tercih etmiyorum
*Servis önerisi, roka salata, yeşil salata ve tere.