Fırında İstavrit Balığı

1 kilo istavrit balığı veya yarım kilo
Mısır unu
Alüminyum folyo
2 çay kaşığı zeytinyağı
tuz(1 çay kaşığı ya da daha az isteğe bağlı)
üzeri için :
1 limon
1 domates
1 soğan
3 çay kaşığı zeytinyağıHazırlanışıBalıklarımızı istenilen kiloda alabilirsiniz aile fertlerinin isteğine bağlı. İki kişilik aileler için yarım kilo veya 1 kilo yeterli olacaktır. İlk olarak balıklarımızı yıkayıp içlerini temizleyip baş ve kuyruklarını kesiyoruz, temizlenen balıklarımızı tekrar sudan geçirip tertemizce yıkıyoruz. Balıklarımız suyunu süzülmesini biraz bekliyoruz ve 1 çay kaşığı tuzu serperek biraz tuzlandırıyoruz daha da az olabilir tuz miktarı size bağlı. Mısır unumuzu kabından alıp geniş bir kaba döküyoruz. Orta boy fırın tepsisinin üzerine alüminyum folyoyu döşüyoruz ve üzerine 2 çay kaşığı kadar zeytinyağını dökerek yağlıyoruz, mısır unumuza balıklarımızın her iki yüzünü bulayarak fırın tepsimize yan yana dizip geliyoruz. En son ki işlemde üzerine az biraz tekrar zeytinyağı gezdiriyoruz ve limonumuzu soğanımız domatesimizi halka halka doğrayıp süslüyoruz ve tekrar üzerine alüminyum folyomuzu kapatarak çatalla delikler açarak pişerken hava almasını sağlıyoruz. 200 derecelik fırında 40 -45 dk boyunca pişirebilirsiniz. Arada çatalla bakmayı ihmal etmeyin fırının derecesini yükseltirseniz daha çabuk pişmesini sağlayabilirsiniz yanında limon ve bol yeşillikli bir salata ile sunum yaparak servise hazır olacaktır afiyet olsun…
Not: Balıkları isteyen beyaz unla da yapabilir ben mısır ununu sevdiğim için tarif tamamen benim isteğim doğrultularında oluştu. Mısır ununu ben daha hafif bulduğum için kullandım.