Ezogelin Çorbası Tarifi 3



  • 3 çorba kaşığı kırmızı mercimek
  • 3 çorba kaşığı bulgur
  • 3çorba kaşığı pirinç
  • 1 soğan
  • 3 çorba kaşığı un
  • 3 çorba kaşığı tel şehriye
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Pul biber
  • Nane
  • Sıvı yağ
  • Su
  • Tuz
Hazırlanışı

İlk olarak mercimek, bulgur ve pirinç ayrı kaplarda haşlanır (ben aynı kapta haşlayacağım bir dahakine de sonucun değişeceğini düşünmüyorum). Diğer tarafta terayağı eritilir ve içine doğranmış soğan eklenerek sote yapılır. Daha sonra üzerine un ilave edilir, bir soteledikten sonra şehriye ilave edilir, sonrasında içerisine salça ve nane ilave edilerek sote edilmeye devam edilir, iyice kavrulunca önce soğuk sonra sıcak su ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Kaynayınca üzerine haşlanmış olan bulgur, pirinç ve mercimek eklenir ve pişirilmeye bırakılır. Afiyet olsun..