Et Sarma Tarifi

  • 8 adet inceltilmiş biftek
  • 8 adet kürdan
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • Rendelenmiş yarım kuru soğan
  • Yeterince tuz
Sos için;
  • 250 gr mantar
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Pul biber, karabiber ve yeterince tuz
Hazırlanışı Etleri soğan, sarımsak ve tuzla karıştırıyoruz, uzunlamasına sarıp kürdanla sabitliyoruz.Yüksek ateşte az yağda önlü arkalı suyunu bıraktırmadan kızartın, kızaran etleri bir kenarda bekletin. Mantar ve biberleri ince ince doğrayıp kavurun, salçayla baharatları ekleyin. Bir su bardağı su koyun, üzerine etleri de koyup kısık ateşte pişirin. Afiyet olsun.