Buzluk Böreği



4 adet yufka
3 adet patates
1 adet soğan
tuz,karabiber
50 gram margarin
soğanı kavurmak için bir miktar daha margarin,
Üstü için:yumurta sarısıHazırlanışıPatatesleri haşlayıp eziyoruz.Soğanı bir miktar margarinde kavuruyoruz.Kavrulan soğana patates,tuz ve karabiberi ekliyoruz.Soğumaya alıyoruz.
Bir tavada margarini eritiyoruz.İlk yufkayı seriyoruz yumurta fırçası yardımıyla margarini üstüne sürüyoruz.İkinci yufkayı da serip tekrar margarini sürüyoruz.Yufkayı 8 parçaya bölüp üçgenler elde ediyoruz.Üçgenlerin geniş kısmına patatesli harcı koyup sigara böreği sarar gibi sarıyoruz.Bütün yufkalar bitene kadar bu işlemi yapıyoruz.İster musluk altında ister bir kaseye su koyarak börekleri bu suya sokup bir tepsiye dizerek buzluğa koyup donmasını bekliyoruz.Donan börekleri tekrar sudan geçirip üstüne yumurta sarısı sürüp susam veya çörekotu serperek 200 derecede pişiriyoruz.
Not:benim fırınım böreği 200 derecede yapıyor siz hangi derecede yapıyorsanız o ayarda pişirin.Tuba hanım gerçekten böreği çok beğendim hatta oğlum için peynirlisini yaptım o da güzel oldu.Tarifi yolladığınız için teşekkür ederim.Artık sürekli yapacağım:)))